Saopštenja

SMCG osudio napad na TV Pink M

saopstenje-za-javnost-povodom-kamenovanja-redakcije-televizije-pink-m-i-povrijedjivanja-koleginice-ivane-drobnjak

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje napad na redakciju Televizije Pink M, uništavanje imovine tog medija i naročito povređivanje koleginice Ivane Drobnjak, koje je posljedica ponašanja pojedinaca koji su prisustvovali protestu Demokratskog fronta.

Negodovanje i neslaganje sa uređivačkom politikom bilo kojeg medija je legitimno, ali fizički nasrtaji i kamenice nijesu i ne smiju biti način borbe protiv neistomišljenika i to je ponašanje koje ne smije biti tolerisano.

Sindikat medija izražava solidarnost s koleginicom Drobnjak i ostalim koleginicama i kolegama iz Televizije Pink M i ukazuje da su i posljednji protesti, nažalost, pokazali koliko je nezahvalno biti medijski radnik u Crnoj Gori.

Novinari i zaposleni u medijima su potpuno nezaštićeni, uvijek na udaru i kolateralna šteta svih dešavanja u društvu i to stanje mora da se promijeni.

Sindikat medija apeluje na učesnike protesta, organizatore okupljanja, policiju i komunalne službe da pokažu više razumijevanja za profesiju kojom se bavimo, ali i sopstveni demokratski kapacitet.

Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.