Rukovodeće tijelo Sindikata medija Crne Gore, između dvije skupštine, je Glavni odbor (GO) kojeg trenutno čini 15 članova, uključujući predsjednika/cu koji je član/ica tog tijela po automatizmu.

Članovi Glavnog odbora su iz različitih medija, kao i slobodni novinari i individualni članovi SMCG.

Trenutno, Glavni odbor čine: predsjednik Radomir Kračković i članovi Marijana Camović Veličković, Jadranka Drobnjak, Predrag Nikolić, Edin Zuković, Enes Gusinjac, Milena Bubanja Obradović, Dragana Vlaović, Boris Pejović, Danijel Čelecki, Suzana Mujić, Marija Todorović, Siniša Sanader, Goran Solujić i Milan Nikčević.


 

Radomir Kračković
Predsjednik SMCG

Rođen 21.06.1984. u Podgorici.

Završio je Fakultet političkih nauka u Podgorici, smjer novinarstvo.

Radno iskustvo:

2003.- 2007.Televizija Montena, novinar i urednik u informativnom programu
2007.- 2008. Televizija IN, novinar informativnog programa
2008.- Televizija Vijesti, novinar i urednik u informativnom program

Trenutno je predsjednik Sindikata Televizije Vijesti.

Na poziciju predsjednika Sindikata medija Crne Gore izabran je u septembru 2022. godine.


 

Marijana Camović Veličković
Potpredsjednica SMCG

Rođena 20.09.1981. u Podgorici.

Osnovnu školu i Gimnaziju završila u Tuzima, a Pravni fakultet na Univerzitetu Crne Gore u Podgorici.

Novinarstvom se bavi od svoje 19. godine.

Od marta 2001. do septembra 2014. godine je radila kao novinarka u Vijestima, a od oktobra 2015. do marta 2016. godine u sektoru marketinga.

Od septembra 2014. radi i kao slobodna novinarka i sarađuje sa više medija iz regiona Zapadnog Balkana.

Bila je predsjednica Sindikata medija Crne Gore od njegovog osnivanja u aprilu 2013. godine, a od marta 2016. godine na toj poziciji je i profesionalno angažovana.

Od septembra 2016. godine članica je Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija koju je osnovala Vlada Crne Gore.

Od 2016. do 2019. godine članica je Upravnog odbora Evropske federacije novinara, a u maju 2019. godine je reizabrana na tu poziciju za naredne tri godine.

Autorka je više analiza i istraživanja koja se bave uslovima rada u medijima, slobode medija i bezbjednosti novinara i novinarki u Crnoj Gori.

Na poziciji predsjednice Sindikata medija bila je do septembra 2022. godine.

Trenutno je članica Glavnog odbora i potpredsjednica Sindikata medija Crne Gore.


 

Jadranka Drobnjak
Potpredsjednica SMCG

Rođena je 6. aprila 1964. godine u Podgorici.
Građevinski fakultet je završila na Univerzitetu CG u Podgorici.
Od 1998. god radi u RTCG kao majstor montaže.
Predsjednica je Sindikata zaposlenih RTCG od 2017. godine. Na poziciji potpredsjednice Sindikata medija je od septembra 2022. godine. 

 

 

Milena Bubanja Obradović
Potpredsjednica SMCG

Rođena 23.3.1987.godine u Beranama.

Studije novinarstva završila na Fakultetu političkih nauka u Podgorici.Tokom osnovnih i postdiplomskih studija bila je stipendistkinja opštine Berane. Svoju novinarsku karijeru započela je u Novinskoj agenciji MINA u Podgorici, sada radi u kao urednica portala u Radiju Berane. Iza sebe ima veliki broj seminara i programa kroz koje nastojala da unaprijedi svoja profesionalna znanja i vještine. Dugi niz godina aktivna je u civilnom sektoru. Na brojim projektima je angažovana kao predavačica, istraživačica i mentorka. Govori egleski i služi se njemačkim jezikom.

Trenutno je članica Glavnog odbora i potpredsjednica Sindikata medija Crne Gore.


 

Edin Zuković
Član GO SMCG

Rođen 24.06.1980. godine.

Završio je Srednju stručnu školu, smjer mašinski tehničar. Nakon toga je studirao brodomašinstvo na Pomorskom fakultetu u Kotoru. Radi u medijima od 2004. godine. Zaposlen je u lokalnom javnom emiteru, Radio Televiziji Pljevlja na radnom mjestu TV snimatelj – montažer. Autor je brojnih promotivnih i dokumentarnih filmova koji su se bavili lokalnim temama.

Saradnik je brojnih medijskih kuća i produkcija (RTCG, MAMA, Infobiro…) i osnivač jednog od prvih lokalnih internet portala u Crnoj Gori – Pljevaljski portal.

Predsjednik je sindikalne organizacije Informativne djelatnosti Pljevlja i član Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.


 

Danijel Čelecki
Član GO SMCG

Rođen 03.05.1978. godine. u Splitu.

Osnovnu školu i Srednju medicinsku završio u Podgorici. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, smjer socijalna politika, na Beogradskom univerzitetu. Oženjen i otac troje djece.

Novinarstvom se bavi od 1998. godine. Stalno zaposlen na RTCG od 2002. godine. Autor je emisije ABS koja se bavi saobraćajem i automobilizmom.

Trenutno je član Glavnog odbora Sindikata Medija Crne Gore.


 

Predrag Nikolić
Član GO SMCG

Rođen u Titogradu 1973. godine.

Završio Filozofski fakultet u Nikšiću, smjer Srpsko-hrvatski jezik i književnost.

Radi kao novinar u Crnogorskom nezavisnom nedjeljniku Monitor od 2000. godine.

Trenutno je član Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.


 

Dragana Vlaović
Članica GO SMCG

Rođena 29. juna 1972. godine u Kotoru.

Školovala se, živi i radi u Herceg Novom. Još u srednjoškolskim danima počinje volonterski, a zatim i honorarno da radi u Radiju Herceg Novi, u kome je stalno zaposlena od 1991. godine kao spiker – voditelj, a od 2016. godine radi i kao novinar. Bila je predsjednica Sindikalne organizacije Radija Herceg Novi od 2007. do početka 2018. godine.

Trenutno je članica Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.


 

Boris Pejović
Član GO SMCG

Rođen 01.08.1980. godine u Podgorici.

Fotografijom se profesionalno bavi od 2001. godine. Prvo iskustvo u novinskoj fotografiji stekao je u nezavisnom dnevniku „Vijesti“, nakon čega počinje da radi u dnevnom listu „Republika“, gdje radi do 2008. godine. Značajnu saradnju ostvario je 2005. godine sa njemackom novinskom agencijom EPA (European pressphoto agency), za koju i danas radi. Radio je i za nedjeljnik Monitor, srpsku novinsku agenciju „Fonet“, ali i za mjesečnik „Hrvatski glasnik“. Trenutno je zaposlen u nezavisnom dnevniku „Vijesti“.

Sarađivao je sa mnogim crnogorskim i regionalnim novinama, časopisima i portalima. Njegove fotografije korištene su u mnogim reklamnim i političkim kampanjama kroz saradnju sa političkim partijama, nevladinim sektorom i privrednim subjektima.

Dobitnik je nagrade „Guščje pero“ za 2009.godinu koja se dodjeljuje za poseban doprinos slobodi govora, mišljenja i medija na teritoriji bivše Jugoslavije.

Trenutno je član Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.


 

Suzana Mujić
Članica GO SMCG

Rođena 06.04.1961. u Baru.

Osnovnu školu i Gimnaziju završila u Ulcinju, a Fakultet političkih nauka – smjer žurnalistika u Sarajevu. U Radio Ulcinju radi kao novinar od osnivanja 1987. godine. U bivšoj Jugoslaviji radila je kao honorarni dopisnik za Politiku, Borbu i Našu borbu.

Bila je honorarni dopisnik Televizije Crne Gore iz Ulcinja više od 20 godina.

Predsjednica je sindikalne organizacije Radija Ulcinj i članica Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.


 

Siniša Sanader
Član GO SMCG

Rođen je 1969. godine u Kotoru.

Živi u Tivtu, gdje je završio osnovnu i srednju mašinsku školu. Radi kao tonski tehničar u Radio Tivtu od 1996. godine. Trenutno je predsjednik sindikata Radio Tivta i član Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.

 

 


 

 

Enes Gusinjac
Član GO SMCG

Rođen u Rožajama, 1966.

Novinar.  Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu. Na Filozofskom fakultetu u Prištini diplomirao je na grupi filozofija i sociologija 1991. godine. Kratko vrijeme radio u prosvjeti. Od osnivanja Radija Rožaje, 1999. godine, radi kao novinar u redakciji za obrazovanje i kulturu.

Sa pokretanjem Radio-televizije Rožaje angažovan je u informativnoj i redakciji za kulturu.

Trenutno je član Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.


 

Marija Todorović
Članica GO SMCG

Rođena na Cetinju 1983. godine.

Studirala Faklultet za pomorstvo Kotor, odsjek menadžment.

Najviše se bavi pravima i društveno–socijalnim potrebama ranjivih i marginalizovanih grupa.

Trenutno je članica Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.


 

 

Milan Nikčević
Član GO SMCG

Rođen je 26.03.1976. godine.

Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, smjer politikologija.

Od 2004. go 2009. godine je radio u Beogradu u Televiziji Pink kao snimatelj. Od 2009. do 2018. godine je bio glavni TV organizator u Televiziji Pink M. Na istoj poziciji bio je od 2018. do 2019. godine u Nova M. Sada radi u RTV Podgorica na poziciji glavnog producenta.

Predsjednik je sindikalne organizacije RTV Podgorica i član Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.

 

Goran Solujić
Član GO SMCG