Saopštenja

Dozvoliti Martinoviću da se brani sa slobode

dozvoliti-martinovicu-da-se-brani-sa-slobode

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) poslao je danas urgenciju Ustavnom sudu Crne Gore, povodom Ustavne žalbu koju je 12.10.2016. godine podnio Jovo M. Martinović, a u kojoj je tražio da mu se ukine pritvor.

Urgenciju prenosimo u sjelosti:

Poštovani/e,

Obraćam Vam se u ime Sindikata medija Crne Gore, reprezentativne sindikalne organizacije u sektoru medija, koja okuplja oko 300 zaposlenih u crnogorskim medijima, s molbom da razmotrite zahtjev koji Vam je predat 12.10.2016. godine pod zavodnim brojem 703/16, a koji se tiče našeg kolege Jova M. Martinovića koji je u pritvoru od 22.10.2015. godine.

Navedenog dana Martinovićev advokat Mitar B. Mugoša je Ustavnom sudu predao Ustavnu žalbu u kojoj je detaljno naveo situaciju u kojoj se nalazi kolega Martinović i na koji način su povrijeđena njegova Ustavom garantovana prava te tražio da mu se ukine pritvor.

U međuvremenu pred Višim sudom je počeo glavni pretres i sudeće vijeće je 01.12.2016. godine opet odbilo da Martinoviću dozvoli da se brani sa slobode. Ustavni sud molimo da pod hitno razmotri i usvoji žalbu i u ovom trenutku makar djelimično ispravi nepravdu koja je nanijeta Jovu Martinoviću i dozvoli mu da se brani sa slobode.

S poštovanjem,

Predsjednica

Marijana Camović

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.