Saopštenja

Zaposleni u RTV Pljevlja na ivici biološkog opstanka

zaposleni-u-rtv-pljevlja-na-ivici-bioloskog-opstanka

Sindikat medija Crne Gore danas je zbog četiri neisplaćene zarade zaposlenima u RTV Pljevlja i neravnopravnog i diskriminatorskog odnosa prema njima uputio zahtjev za sastanak predsjedniku Opštine Pljevlja Mirku Đačiću i o situaciji u tom mediju obavijestio ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i Velike Britanije kao i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori.

Koleginice i kolege iz lokalnog javnog emitera „RTV Pljevlja“ su nam se obratili ističući da nisu primili četiri zarade (jun, jul, avgust, septembar), a pošto je kraj oktobra to znači da je to nova, peta zarada koja im se duguje. Smatraju da je neshvatljivo da u vrijeme priče o demokratizaciji medija u zemljama u razvoju, kod nas sa ovakvim odnosom, imamo tiho gušenje medija.

„Ne bismo bili rezignirani i utučeni da zaposleni u lokalnoj upravi ne primaju redovno svoje zarade. Ta diskriminacija nas dodatno ubija jer je jasno da Opština ima novca. I mi radimo poslove od javnog interesa i to profesionalno i u skladu sa potrebama lokalne zajednice“, navele su kolege i koleginice u svom pismu.

U „RTV Pljevlja“ je zaposlen 31 radnik, pojedini su jedini hranioci porodice, ima i bračnih parova, a kreditno je većina zadužena. Sve to dovoljno govori da su koleginice i kolege iz „RTV Pljevlja“ na ivici biološkog opstanka.

Smatramo da je problem dovoljno dugo zataškavan na lokalnom nivou i da svi moramo da se uključimo u njegovo rješavanje.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.