Saopštenja

Za mjesec dana se može provjeriti je li bilo propusta

www.pravda.gov.me
www.pravda.gov.me

Povodom jučerašnje izjave potpredsjednika Vlade, gospodina Zorana Pažina, Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore izdao je saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

SMCG pozdravlja preporuke Vlade Crne Gore upućene Vrhovnom državnom tužilaštvu i Upravi policije Crne Gore koje se tiču preispitivanja istraga i postupanja policajaca u neriješenim slučajevima napada na novinare i medije, a naročito onima kojima prijeti zastara.

SMCG je tokom protekle godine više puta upozoravao na mogućnost uvođenja opasne prakse da se spisak neriješenih napada na novinare i medije skraćuje kroz zastaru. Na to smo upozorili i predstavnike Uprave policije i Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića koji nam je, sredinom protekle godine, obećao da će se intenzivirati rad na tim slučajevima.

Smatramo da je dobro što je Vlada odlučila da ozbiljno shvati rad Komisije koja se bavi istragama slučajeva napada na novinare i medije i da je 30 dana optimalan rok u okviru kojeg se mogu postići određeni rezultati, utvrditi i eventualno ispraviti propusti koji su navedeni u izvještajima Komisije.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.