Saopštenja

SMCG počeo kampanju povodom 3. maja

smcg-poceo-kampanju-povodom-3.-maja

U susret 3. maju, Svjetskom danu slobode medija, Sindikat medija Crne Gore počeo je kampanju u kojoj ćemo, govoreći o sindikalnim temama, ukazati na najveće probleme u medijskoj zajednici od kojih direktno zavisi sloboda medija.

Smatramo da su pristojni uslovi rada preduslov za postojanje slobode medija i da se o toj temi ne može govoriti, a da se ne pomenu zarade, kolektivni ugovori, bezbjednost zaposlenih u medijima, sloboda sindikalnog udruživanja…

Zbog toga ćemo, kroz kampanju koja će trajati do Svjetskog dana slobode medija, svakog dana ukazivati na po jedan problem koji govori o uslovima u kojima rade zaposleni u crnogorskim medijima. Cilj nam je da skrenemo pažnju donosilaca odluka, vlasnika medija i menadžera i da poručimo da su oni odgovorni za stanje u kojem se danas nalaze mediji. Želimo da skrenemo i pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavamo, a naše članove i sve zaposlene u medijima da podsjetimo da su ono što nas sve povezuje i isti problemi i da se zajedno moramo boriti kako bi se stanje popravilo.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.