Saopštenja

SMCG osudio postupanje policije prema novinarima

saopstenje-za-javnost-17-oktobar-2015.

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje današnje postupanje policije prema novinarima i fotoreporterima tokom i nakon akcije policije i komunalnih službi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.
Smatramo da je neprihvatljiva i opasna upotreba nasilja i ometanje novinara i medijskih radnika na radnom zadatku, bez obzira na okolnosti koje su bile povod policijske akcije.

Medijski radnici moraju biti zaštićeni tokom obavljanja svojih zadataka, a suprotan primjer ne smiju da daju oni koji su u obavezi da ih štite.

Posebno izražavamo zabrinutost što, prema medijskim navodima i izjavama svjedoka, postoji ozbiljna sumnja da je u ovom slučaju došlo do kršenja ljudskih prava i ugrožavanja slobode medija.

Medijskim radnicima mora biti dozvoljeno da slobodno izvještavaju s lica mjesta, sa svih događaja za koje oni procijene da su od javnog interesa.

Zbog svega navedenog Sindikat medija Crne Gore zahtjeva objašnjenje od čelnih ljudi Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije kako je i pod kojim okolnostima došlo do ovih incidenata, te da li će neko snositi posljedice zbog eventualnog prekoračenja službenih ovlašćenja.

Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.