Saopštenja

Provjeriti primjenu policijskih ovlašćenja u slučaju Miroslava Drobnjaka

provjeriti-primjenu-policijskih-ovlascenja-u-slucaju-miroslava-drobnjaka

Sindikat medija Crne Gore se danas obratio Savjetu za građansku kontrolu rada policije sa zahtjevom da provjere primjenu policijskih ovlašćenja u slučaju koji se desio u Pljevljima 11. oktobra 2017. godine kada je zapaljeno vozilo novinara Miroslava Drobnjaka, dopisnika Večernjih novosti.

„Tog dana NN lice je zapalilo vozilo marke „Ford fokus“,koje je u vlasništvu Miroslava Drobnjaka, novinara iz Pljevalja. Do trenutka kada je Drobnjak obavješten o rezultatu nalaza vještaka koji je potvrdio da je vozilo namjerno zapaljeno, što se desilo 17. novembra 2017. godine, prema našim podacima niko nije saslušan i nije preuzeta ni jedna radnja iz nadležnosti policije koja bi vodila ka rasvjetljavanju ovog događaja“, navedeno je u dopisu upućenom Savjetu.

Podsjetili smo da je kolega Drobjak pokazao punu spremnost za saradnju sa policijom, dao je izjavu, ali duže od mjesec dana ništa nije uzeto u obzir od onoga o čemu je informisao nadležne u policiji.

SMCG je o incidentu koji se desio u Pljevljima i sa problemima sa kojima se od tada srijeće kolega Drobnjak, danas obavjestila i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori te ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i Velike Britanije.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.