Aktivnosti

Zaposleni zabrinuti zbog mogućeg otvaranja Televizije

zaposleni-zabrinuti-zbog-moguceg-otvaranja-televizije

U nastavku posjeta medijima predstavnici Sindikata medija Crne Gore (SMCG) posjetili su zaposlene u Radiju Herceg Novi. Svi radnici ovog lokalnog javnog emitera od samog početka su članovi SMCG u kom su prepoznali okvir za svoje sindikalno djelovanje.

Za razliku od lokalnih javnih emitera na sjeveru države, u radiju Herceg Novi nema problema sa isplatom zarada, koje su redovne, a redovno se uplaćuju i porezi i doprinosi. Ipak, u posljednje vrijeme im je pojačan obim posla zbog rada na portalu radija Herceg Novi.

Zaposleni su najviše zabrinuti zbog najave lokalne uprave u Herceg Novom da će uskoro osnovati i televiziju. Kažu da je puno nepoznanica vezanih za njihov dalji status i strahuju da bi se formiranjem televizije njima smanjio budžet. Nejasno je i da li bi oni morali u tom slučaju da rade za televiziju. SMCG će pomno pratiti aktivnosti opštine na formiranju televizije i zahtjevati da se sačuva i poboljša ekonomski položaj zaposlenih u radiju.

Direktorka radija Herceg Novi, Dubravka Perović, saopštila je da je u tom lokalnom javnom emiteru trenutno 19 zaposlenih, da Savjet Radija funkcioniše u punom sastavu za razliku od nekih drugih emitera, kao i da je Savjet odobrio prvi trogodišnji Ugovor o pružanju javnih usluga te da se čeka da ga potpišu i predstavnici opštine Herceg Novi. Perović je najavila da će tražiti povećanje budžeta za Radio Herceg Novi s obzirom na to da se, a što su potvrdili i zaposleni, zarade u tom mediju nisu mijenjale oko 10 godina.

Predstavnici SMCG su zaposlenima i direktorki predstavili svoj plan za rješavanje problema u svim lokalnim javnim emiterima u državi s ciljem da se obezbijedi njihovo održivo finansiranje, kao i da ne zavise od političkih promjena vlasti u opštinama. Saopšteno je da je inicijativa SMCG dobrodošla i da će dobiti podršku ovog lokalnog emitera.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.