Saopštenja

Novinarima mora biti omogućen normalan rad u Skupštini

novinarima-mora-biti-omogucen-normalan-rad-u-skupstini
www.vijesti.me

Povodom jučerašnje zabrane snimateljima i fotoreporterima da snime ulazak poslanika Demokratskog fronta u plenarnu salu Skupštine Crne Gore, Sindikat medija Crne Gore javno apeluje na predsjednika parlamenta Ivana Brajovića da omogući novinarskim ekipama da u zgradi Skupštine nesmetano obavljaju svoj posao.

Smatramo da predsjednik Skupštine mora voditi računa o značaju dešavanja u parlamentu i plenarnoj sali. Dolazak dijela poslanika opozicije u poslaničke klupe, kao i povod za njihov dolazak, je svakako bitnija informacija od početka redovnog dana u Skupštini, kada se dozvoljava snimateljima i fotoreporterima da uđu u plenarnu salu.

Onemogućavanjem adekvatnog praćenja događaja ne ometaju se samo novinarske ekipe u obavljanju svog posla već se i građanima i građankama onemogućava pravo da adekvatno budu informisani. Želimo da vjerujemo da gospodinu Brajoviću to nije bio cilj i da će uvidjeti da strogo poštovanje ustaljene forme nanosi više štete nego što donosi koristi.

SMCG podsjeća da se i prethodne godine, početkom juna, desila slična situacija u Skupštini, kada je tadašnji vršilac dužnosti predsjednika parlamenta Milutin Simović zabranio fotoreporterima i snimateljima da uđu u plenarnu salu. Taj događaj, ali i ovaj jučerašnji, nas obavezuju da ukažemo na neprihvatljivo ponašanje i svojevrsnu cenzuru, koja bi u svim drugim institucijama izgledala manje drastična nego u onoj u kojoj sjede direktni predstavnici naroda.

Glavni odbor SMCG

 

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.