Aktivnosti

Predstavnici SMCG se sastali s Vrhovnim državnim tužiocem

slucajevi-se-moraju-rjesavati-prije-zastare

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore sastali su se danas s Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem i tom prilikom iskazali zabrinutost zbog nerješenih slučajeva napada na novinare, naročito onih kojima prijeti zastara.

Na sastanku je dogovoreno da Stanković rukovodioce nadležnih državnih državnih tužilaštava upozna sa detaljima Izvještaja Komisije za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija, kako bi se intenzivirao rad na predmetima, a pogotovo onim koji se nalaze pred zastarom.

Stanković je istakao da Tužilaštvo intenzivno postupa u svim predmetima, pa i u slučaju ubistva Duška Jovanovića, ali da u nekim slučajevima nema napretka zbog objektivnih okolnosti dok se na drugim intenzivno radi.

Na sastanku je konstatovano i da su obje strane zainteresovane za nastavak saradnje u cilju obezbjeđivanja sigurnog ambijenta za rad novinara i medijskih radnika u Crnoj Gori. Predstavnici SMCG predstavili su i bazu napada na novinare u Crnoj Gori, koja je razvijena u okviru projekta „Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbjednosti novinara“, a koja se može naći na sajtu www.safejournalists.net.

Sastanku je, osim Stankovića, prisustvovala i savjetnica za odnose s javnošću u kabinetu Vrhovnog državnog tužioca Dragana Unković Maljević, a ispred SMCG – predsjednica Marijana Camović, potpredsjednik Radomir Kračković i saradnica u Stručnoj službi Bojana Laković.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.