Saopštenja

MUP obezbijedio prsluke za novinarske ekipe na terenu

mup-obezbjedio-prsluke-za-novinarske-ekipe-na-terenu

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) pozdravlja odluku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da za novinare, fotoreportere i snimatelje obezbijedi posebne prsluke koje će moći da koriste na predstojećem protestu.

Drago nam je što je MUP podržao predlog SMCG i u vrlo kratkom roku obezbijedio prsluke iako, kada smo govorili o toj ideji, nijesmo imali na umu to kao obavezu države već poslodavaca koji šalju novinarske ekipe na teren.

Na ovaj način biće povećana bezbjednost zaposlenih u medijima koji izvještavaju sa događaja, ali i olakšan posao policajcima koji neće imati dilemu i lako će razlikovati novinare na zadatku od ostalih okupljenih građana.

Naravno, preduslov za uspjeh cijele ove akcije je savjesno postupanje samih medija i prepoznavanje značaja ideje. Zbog toga i očekujemo i apelujemo na odgovorne u medijima da sjutra pođu i preuzmu prsluke i da koleginicama i kolegama njihovo nošenje postane navika prilikom praćenja događaja sličnim onom koji će se desiti u subotu.

MUP je medije poštedio troška, a najmanje što sami mediji mogu da urade je da uoče dobru namjeru i MUP-a i SMCG i dozvole realizaciju ove ideje.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.