Saopštenja

Mora se naći način da Radio Berane opstane

mora-se-naci-nacin-da-radio-berane-opstane

Sindikat medija Crne Gore je danas, zajedno sa kolegama iz Sindikalne organizacije Lokalnog javnog emitera Radio Berane, zbog lošeg ekonomskog položaja zaposlenih, zatražio prijem kod predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića i članova Savjeta tog medija.

Zaposlenima u LJE Radio Berane se duguje osam neto zarada i smatramo da se trenutno nalaze u najlošijem položaju kada su u pitanju crnogorski mediji.

Osim toga, dalji opstanak tog medija je doveden u pitanje jer postoje i dugovanja prema Poreskoj upravi sa kojom je sklopljen Ugovor o reprogramu duga, ali su blokade poremetile redovnost isplate i sada dobijaju upozorenja i prijeti im mogućnost uvođenja stečaja.

Od Opštine i Savjeta tražimo da što prije potpišu trogodišnji ugovor o pružanju javnih usluga i podsjećamo da ih je Zakon o elektronskim medijima obavezivao da to urade do kraja pošle godine, te da nađu način i utvrde dinamiku isplate zaostalih zarada.

To je prilika da se pomogne LJE Radio Berane tako što će se iz budžeta opredijeliti iznosi koji će omogućiti normalno funkcionisanje tog medija. Radio Berane se ne smije nalaziti na kraju interesovanja osnivača, i ne smije se imati više razumijevanja za, primjera radi, skupštinske službe nego za jedini lokalni medij.

Poreska uprava je ostavila 1. april kao rok za izmirenje obaveza po Rješenju o reprogramu i izvršenju određenih drugih mjera, tako da ima dovoljno vremena da se nađe način da ovaj medij opstane.

Više iz:Saopštenja