Saopštenja

Ispuniti zahtjeve zaposlenih kako ne bi radikalizovali štrajk

realize-requests-of-the-employees-and-they-would-not-radicalize-the-strike

Sindikalna organizacija Radio Rožaje, koja djeluje u okviru Sindikata medija Crne Gore (SMCG), najavila je Opštini Rožaje, Savjetu tog medija i poslodavcu, jednočasovni štrajk upozorenja koji će se održati sjutra, 21. novembra 2019. godine u periodu od 10 do 11 časova. Tokom štrajka rad će biti u potpunosti obustavljem.

SMCG se solidariše sa koleginicama i kolegama iz SO Radio Rožaje i dajemo im punu podršku u načinu borbe koji su izabrali i njihovim zahtjevima koji se tiču poboljšanja materijalno socijalnog položaja. Preciznije, oni traže:

–      da se izvrši isplata svih zaostalih zarada i riješi pitanje neisplaćenih poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje zaposlenih najkasnije do 31. decembra 2019.g.;

–      da se ugovori o radu zaposlenih usklade sa Zakonom o radu i drugim aktima koji regulišu rad i radne odnose najkasnije do 31. decembra 2019.g.;

–      da se Budžetom Opštine Rožaje za 2020. godinu predvide finansijska sredstva koja su neophodna za nesmetano odvijanje rada naše medijske kuće, te da ista budu dovoljna za pokriće bruto zarada zaposlenih kao i ostale troškove koji proizilaze iz redovnog poslovanja kako bi se proces rada u Lokalnom javnom emiteru Radio televizija Rožaje d.o.o mogao nesmetano odvijati;

–      da Skupština Opštine Rožaje, na prvoj narednoj sjednici, donese odluku o izboru novih članova Savjeta Radio-televizije Rožaje zbog činjenice da je postojeći sastav u konfliktu interesa.

Ukoliko štrajkački zahtjevi na budu ispunjeni, zaposleni će otpočeti štrajk koji će trajati do potpunog ispunjenja svih štrajkačkih zahtjeva, a SMCG i Unija slobodnih sindikata će se potruditi da sve aktivnosti budu u skladu sa Zakonom o štrajku.

Apelujemo na nadležne, Opštinu Rožaje, lokalnu Skupštinu i Savjet RTV Rožaje, da štrajk upozorenja i zaposlene u ovom lokalnom javnom emiteru shvate ozbiljno i da što prije počnu sa rješavanjem problema za koje su oni odgovorni.

GO SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.