Saopštenja

Aplikacija „Građanski institut“ dostupna na “Google Play Store”-u

aplikacija-„gradjanski-institut“-dostupna-na-google-play-store-u

Svi zaposleni u medijima od nedavno mogu prijaviti kršenja njihovih radnih prava i preko aplikacije za mobilne telefone „Građanski institut“, koja je dostupna na “Google play”-u.

Aplikacija je dio projekta „Marginalizovani od strane sistema: Ne više!”, finansiranog od Evropske unije, u kojem učestvuje i Sindikat medija.

Aplikacija „Građanski institut” kreirana je kako bi građani/ke Crne Gore mogli/e da prijave kršenje njihovih prava kao radnika, pacijenata i potrošača.

Putem aplikacije za mobilne telefone građani/ke mogu da lociraju i opišu problem, ali i navedu instituciju za koju smatraju da je nadležna u rješavanju problema s kojima se suočavaju. U mogućnosti su da prijavom problema prate faze njegovog rješavanja.

Pomenuta aplikacija omogućava mapiranje lokalnih problema u zajednici. Aplikacija „Građanski institut” sadrži jednostavna pravila za prijavu problema i dostupna je na “Google Play Store”-u.

„Građanski institut” je dio projekta „Marginalizovani od strane sistema: Ne više!” koji ima za cilj da podrži marginalizovane grupe da ostvare svoja prava i slobode koja imaju kao radnici, potrošači i pacijenti.

Kroz ovaj projekat NVO „35mm”, članica Građanske alijanse, želi da obezbijedi direktne informacije, određene vidove pomoći obespravljenima, uključi relevantne institucije u dijalog, te izgradi jaku mrežu organizacija koje će se baviti promocijom i zaštitom prava radnika, pacijenata i potrošača.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.