Projekti

DO! Investigative Journalism; Discover! Media Literacy

do!-investigative-journalism;-discover!-media-literacy

U saradnji sa Sindikatom medija Crne Gore (SMCG), Fakultetom političkih nauka Univerziteta Crne Gore (FPN), Mrežom za istraživanje kriminala i korupcije – LUPA i Udruženjem nezavisnih elektronskih medija Crne Gore (AKEM), nevladina organizacija 35mm sprovodi projekat: Do! Investigative journalism; Discover! Media literacy. 

Cilj projekta je osnaživanje kroz trening, obezbjeđivanje vještina i znanja za prepoznavanje medijske manipulacije i borbu protiv nje, lažnih vijesti i propagande. Projekat ima za cilj da ohrabri mlade novinare i studente novinarstva da se bave istraživačkim novinarstvom na lokalnom nivou u oblastima poput medija, vladavine prava, korupcije, ljudskih prava, dobrog upravljanja, životne sredine i slično. Osim toga, cilj je i da se aktivisti nevladinih organizacija obuče o medijskoj pismenosti u oblastima kojima se oni bave, a kako bi im se skrenula pažnja na opasnosti od netačnih informacija ili pogrešnih interpretacija.

Projekat je počeo 01. avgusta 2018. godine i trajaće do 31. maja 2019. godine. Uključuje tri faze: treninge o medijskoj pismenosti i istraživačkom novinarstvu, monitoring medija i kampanju.

Možda vam se dopadne

Više iz:Projekti

Komentari su onemogućeni.