Aktivnosti

Održana III Skupština Sindikata medija Crne Gore

stronger-for-media-workers

Sindikat medija Crne Gore održao je danas III Skupštinu, na kojoj je za predsjednicu reizabrana Marijana Camović. Na Skupštini su usvojeni Izvještaj o radu Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore u prethodne četiri godine, kao i izvještaji o radu Statutarnog i Nadzornog odbora, a izabrani su i članovi radnih tijela koja će rukovoditi Sindikatom u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Tako će Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore činiti, pored predsjednice, činiti:

–      Radomir Kračković, predsjednik sindikalne organizacije (SO) TV Vijesti;

–      Milena Bubanja, članica SO Radio Berane;

–      Jadranka Drobnjak, predsjednica Sindikata zaposlenih u RTCG;

–      Nevenka Ćirović, članica Izvršnog odbora Sindikata zaposlenih RTCG;

–      Predrag Nikolić, predsjednik SO Monitora;

–      Rešad Kalač, predsjednik SO RTV Rožaje;

–      Dragana Vlaović, članica SO Radija Herceg Novi;

–      Edin Zuković, predsjednik SO RTV Pljevlja;

–      Goran Solujić, član izvršnog odbora SO RTV Budva;

–      Boris Pejović, član SO Vijesti;

–      Kristina Ćetković, predstavnica individualnih članova SMCG.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Mirjana Tošković (RTCG), Željka Vučinić (ND Vijesti) i Svetlana Marsenić (Radio Berane). Statutarni odbor će naredne četiri godine činiti Goran Delić (TV Vijesti), Igor Vujović (RTCG) i Zagorka Jelušić (RTV Budva).

Delegati su sa 29 glasova za i jednim uzdržanim, odlučili da na čelu Sindikata medija i u narednom mandatu bude dosadašnja predsjednica, Marijana Camović. Ona je, predstavljajući rezultate dosadašnjeg rada podsjetila da su gotovo svi ciljevi koji su bili pobrojani u planu rada za prethodne četiri godine već ostvareni.

„Protekle četiri godine su bile jako dinamične kada je u pitanju razvoj SMCG i pozicioniranje među zaposlenima u medijima i javnosti, za 100 odsto je uvećano članstvo, po prvi put su urađena i usvojena ambiciozna strateška dokumenta koja su opredijelila razvoj i aktivnosti SMCG i u perodu koji tek slijedi. Tokom mandata funkcionisanje organizacije je i u finansijskom smislu bilo stabilno“, navodi se u Izvještaju o radu.

Camović je najavila šta će sve biti u fokusu njenog rada u narednom mandatu, a tiče se dodatnog omasovljenja SMCG, jačanja postojećih sindikalnih organizacija i finansijske održivosti organizacije.

„Napravljen je znatan iskorak kada je cijela organizacija u pitanju. Počeli smo da funkcionišemo, uz probleme na čijem rješavanju još treba raditi, kao sindikat koji ima svoje ciljeve, strategiju koja pomaže u ostvarenju tih ciljeva i koja bilježi pozitivne rezultate u svakoj sferi kojoj se ozbiljno posveti”, kazala je Camović.

Na Skupštini su, takođe, usvojene i izmjene Statuta, koje bi trebalo da dovedu do sveobuhvatnijeg rada ovog granskog sindikata ali bi trebalo da povećaju i otvorenost za nove članove posebno one koji dolaze iz digitalnih medija.

U radu Skupštine učestvovalo je 33 od ukupno 36 delegata, a Skupštini je prisustvovalo i desetak članova SMCG. Skupštini su prisustvovali i generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore, Srđa Keković, predsjednici granskih sindikata pri USSCG, kao i predstavnici Sindikata grafičke i izdavačke djelatnosti – Branko Vujisić i Željko Komnenović.

Generalni sekretar USSCG Srđa Keković kazao je da narednom rukovodstvu Sindikata medija predstoje brojni izazovi.

„Sindikat medija je uspio da po prvi put objedini sve teritorije u Crnoj Gori i sve redakcije različitih profilacija koje dolaze iz ove izuzetno značajne djelatnosti za naše društvo. Mi, u Crnoj Gori, kao sindikalni pokret imamo izuzetan potencijal koji se ogleda u mladosti i inteligenciji članstva Sindikata medija“, poručio je Keković.

Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo koje su činili Predrag Nikolić (Monitor), Svetlana Marsenić (Radio Berane), Nevenka Ćirović (RTCG), a održana je u prostorijama EU Info centra u Podgorici.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.