Aktivnosti

U Radiju Berane bez promjena na bolje

u-radiju-berane-bez-promjena-na-bolje

Višegodišnji dug prema zaposlenima u Lokalnom javnom emiteru Radio Berane nije smanjen pa su i dalje u zaostatku osam plata, a Radio je gotovo potrošio budžet za ovu godinu, koji mu transferiše Opština Berane, kao osnivač. Zbog toga će, najvjerovatnije, do kraja godine primiti još samo jednu neto zaradu.

Kako su predstavnicima Sindikata medija Crne Gore (SMCG) kazali zaposleni i rukovodstvo Radija, nadaju se da će im Opština, rebalansom budžeta, do kraja godine obezbijediti nedostajući novac za redovne zarade.

Predstavnici SMCG, predsjednica Marijana Camović, potpredsjednik Radomir Kračković i članica stručne službe Bojana Laković – Konatar posjetili su članove u sindikalnoj organizaciji Radija Berane kako bi saznali kakva je trenutna situacija u ovom lokalnom javnom emiteru, koji se godinama suočava s velikim problemima.

Plan da se otvori i Televizija Berane i dalje je na čekanju, nakon što ni nakon javne rasprave o toj ideji, nije stavljen na dnevni red lokalne Skupštine. SMCG je ranije upozoravao da je takav projekat neodrživ u ovom trenutku i da bi prvo trebalo isplatiti sva dugovanja prema zaposlenima, nakon čega bi oni bili više nego voljni da podrže osnivanje televizije, kao dalji korak u razvoju tog emitera.

Posjeta ovom lokalnom emiteru jedna je u nizu posjeta u okviru projekta „Union to Union-Digital media organising campaign 2019“, koji podržava Međunarodna federacija novinara (IFJ) uz podršku partnera, a koji SMCG tradicionalno sprovodi već duži niz godina.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.