Aktivnosti

Skupština Sindikata medija izabrala novo rukovodstvo

skupstina-sindikata-medija-izabrala-novo-rukovodstvo

Druga Skupština Sindikata medija Crne Gore izabrala je 6. septembra 2014. godine Marijanu Camović za predsjednicu te asocijacije koja okuplja novinare i medijske radnike. Ona će tu dužnost obavljati u naredne četiri godine. Camović je i u proteklih 18 mjeseci bila na toj dužnosti.

Na Skupštini je izabran i trinaestočlani Glavni odbor, kojeg pored predsjednice Sindikata, čine i Igor Seferović (TV Vijesti), Goran Kapor (Vijesti), Dejan Lučić (Pobjeda), Saša Kulinović (Radio Herceg Novi), Goran Solujić (RTV Budva), Milivoje Irić (TV Pljevlja), koji su u to tijelo birani po automatizmu kao predstavnici sindikalnih organizacija.

U GO su kao individualni članovi izabrani Milena Perović Korać i Predrag Nikolić iz Monitora, Darko Ivanović iz Nezavisne produkcije „35mm“, Radomir Kračković iz Televizije Vijesti i Duška Pejović iz Televizije Atlas.

Na Skupštini su izabrana dva člana Statutarnog (Nemanja Živaljević iz TV Vijesti i Branko Obrenović iz Pobjede) i tri Nadzornog odbora (Bojana Robović iz Pobjede, Željka Vučinić iz Vijesti i Jelena Kulidžan iz TV Vijesti).

Skupština je usvojila i ocijenila pozitivnim Izvještaj o radu rukovodstva Sindikata medija u prethodnom mandatnom periodu, pri čemu je kao posebno postignuće istaknuto dobijanje reprezentativnosti Sindikata medija na granskom nivou i učlanjenje u Evropsku i Međunarodnu federaciju novinara.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.