Aktivnosti

Radio Tivat: Neophodno podmlađivanje kadra

Photo: SMCG

Neophodnost podmlađivanje kadra jedan je od glavnih zadataka Lokalnog javnog emitera Radio Tivat i na tome će raditi u narednom periodu, ocijenjeno je na sastanku zaposlenih u Radiju Tivat i predstavnika Sindikata medija Crne Gore.

Predsjednik SMCG, Radomir Kračković, potpredsjednica Jadranka Drobnjak i član Glavnog odbora Predrag Nikolić  posjetili su zaposlene u ovom mediju, kako bi se upoznali sa izazovima sa kojima se suočavaju. Sastanku je prisustvovala i direktorica Tamara Vučinović.

Photo: SMCG

Na sastanku je istaknuto da je starosna struktura u tom mediju koji broji 15 zaposlenih, neodgovarajuća, te da će u skorijem periodu više zaposlenih steći uslov za odlasak u penziju. Takođe, obim posla, naročito tokom turističke sezone premašuje ljudske kapaciteta, zbog čega je neophodno angažovanje dodatne radne snage.

Zaposleni su kazali da su im plate redovne i da je odnos sa Opštinom Tivat dobar. Kao i u drugim medijima, novinari treba da kreiraju sadržaj za dva medija – radio i portal, a nerijetko je njihova radna obaveza i montiranje materijala. Zbog toga su mišljenja da treba razmisliti o povećanju njihovih koeficijenata.

Kračković je zaposlene upoznao sa aktuelnom situacijom u vezi pregovora o Granskom kolektivnom ugovoru za medijsku djelatnosti, te predlozima koje je Sindikat medija uputio. Predstravio je i rad na Nacrtu zakona o audio vizuelnim medijskim uslugama, koji je trenutno na javnoj raspravi, a tretira položaj lokalnih javnih emitera.

Posjeta je dio projekta „Sindikati za fer oporavak – Jačanje uloge sindikata u ublažavanju uticaja COVID-19 krize“, koji podržava Evropska federacija novinara (EFJ) uz podršku Evropske komisije (EK).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.