Aktivnosti

Rad u portalu stalna borba

rad-u-portalu-stalna-borba

PV portal, prvi lokalni portal u Pljevljima, osnovan je krajem 2011. i za sedam godina uspio je da se nametne kao jedan od najposjećenijih lokalnih portala u Crnoj Gori, koji sada bilježi i do 100 hiljada jedinstvenih posjeta mjesečno, kazali su zaposleni u ovom digitalnom mediju tokom razgovora s predstavnicima Sindikata medija Crne Gore.

Jedan od osnivača Edin Zuković kaže da je PV portal osnovan kao nevladina organizacija.

“Živimo od marketinga i projekata pa u skladu s tim varira i broj zaposlenih od 2 kada je redovno stanje do 6-7, kada imamo projekte i kada je povećan obim posla“, kaže Zuković. Dodaje i da je “kao i u brojnim drugim manjim redakcijama u Crnoj Gori, i za PV portal glavni izazov naći stabilne izvore finansiranja što za sada uspijevamo”.

PV portal je inače samo jedan od više portala koji objavljuju vijesti iz pljevaljske opštine a Zuković kaže i da za sada nisu imali tehničkih problema sa funkcionisanjem i sigurnošću njihovog sajta zahvaljujući dobroj saradnji sa “Bild studiom” iz Podgorice.

Posjeta je organizovana u okviru projekta „Union to Union“, koji Sindikat medija već četvrtu godinu sprovodi u saradnji sa Međunarodnom federacijom novinara a koji je ove godine posvećen digitalnim medijima i u okviru kog će SMCG uraditi i prvo istraživanje o uslovima rada u digitalnim medijima – portalima u Crnoj Gori.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.