Aktivnosti

Menadžment obećava stabilizaciju

menadzment-obecava-stabilizaciju

Radio-Televizija Rožaje, koja je počela s emitovanjem eksperimentalnog programa u februaru kao najmlađi lokalni televizijski servis u Crnoj Gori, ima perspektivu ali je prije toga potrebno riješiti dugovanja zaposlenima. U to su se uvjerili i predstavnici Sindikata medija Crne Gore (SMCG), koji su posjetili svoje članove u ovom lokalnom emiteru.

Zaposlenima u RTV Rožaje trenutno se duguje 5 plata kao i doprinosi za više godina. Direktor Mirsad Feleć najavio je da bi do decembra mogle da se isplate zaostale plate, a do Nove godine potpiše i novi ugovor o reprogramu duga za poreze i doprinose dodajući da ima obećanja iz Opštine da će se stanje srediti.

RTV Rožaje ima 22 stalno zaposlena, a planirano je zapošljavanje još dvoje. Cjelodnevni program u HD rezoluciji se emituje preko pojedinih kablovskih operatera i predstavnici SMCG su izrazili zadovoljstvo visokim tehničkim kvalitetima televizije Rožaje. Iz opštine su najavili da bi u narednom periodu mogle biti obezbijeđene i nove, veće i uslovnije prostorije, za emitovanje programa.

U okviru RTV Rožaje odnedavno radi i portal na kome je zaposlen jedan administrator, dok tekstove pišu četiri novinara radija i televizije Rožaje.

Posjeta je organizovana u okviru projekta „Union to Union“, koji Sindikat medija već četvrtu godinu sprovodi u saradnji sa Međunarodnom federacijom novinara. Projekat je ove godine posvećen digitalnim medijima i u okviru njega će SMCG uraditi i prvo istraživanje o uslovima rada u digitalnim medijima – portalima u Crnoj Gori.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.