AktivnostiKampanje

„Pet minuta gromoglasne tišine“

„pet-minuta-gromoglasne-tisine“

Sindikat medija Crne Gore učestvovaće po peti put u regionalnoj akciji “Pet minuta gromoglasne tišine” koja se organizuje povodom 3. maja Svjetskog dana slobode medija.

Pozivamo članstvo, kao i sve zaposlene u medijima, da 3. maja, od 11:55 do 12:00 sati, simboličnom akcijom upozore čitaoce, gledaoce i slušaoce na svoj sve lošiji položaj i iskažu solidarnost sa kolegama i koleginicama.

U nastavku se nalaze pravila.

Aktivnosti povodom 3. maja Svjetskog dana slobode medija, predlog Sindikata medija

ŠTAMPA

U 11,55 časova počnite protestovati na radnim mjestima i prekinite svaki rad i komunikaciju do 12 sati. Tokom protesta član/članica Sindikata medija neka glasno pročitaju proglas povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

*****

RADIO

Kolege/koleginice u radijskim redakcijama molimo da u eter pročitaju prilagođeni tekst  i do 12,00 sati prekinu program, ili emituju laganu instrumentalnu muziku.

*****

TELEVIZIJA

Kolege/koleginice u televizijskim kućama molimo da sa ekrana pročitaju prilagođeni tekst i po mogućnosti prekinu program do 12,00 časova. Gdje god je moguće, slika na ekranu neka bude prigodni tekst Sindikata medija.

*****

PORTALI/AGENCIJE

Kolege/koleginice u portalima i agencijama molimo da u 11,55 časova objave proglas Sindikata medija i da, ukoliko je moguće, do 12,00 časova ne postavljaju ostale vijesti ili komentare.

*****

NA TERENU

Sve kolege/koleginice koji se 3. maja u 11,55 časova zateknu na radnim zadacima (posebno na sjednicama državnih i organa lokalne uprave, stranačkih i sličnih skupova) molimo neka ustanu i tako se uključe u akciju Sindikata medija, a po dogovoru mogu i napustiti prostoriju na pet minuta.

*****

Sa Pet minuta gromoglasne tišine trebamo jasno da iskažemo svoju sindikalnu i profesionalnu solidarnost i odlučnost u namjeri da zaštitimo prava koja nam pripadaju.

Zahvaljujemo na odzivu i iskazanoj solidarnosti!

Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.