Aktivnosti

Nezadovoljni odnosom Opštine Berane

nezadovoljni-odnosom-opstine-berane

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore (SMCG), u okviru novog kruga posjeta medijima, obišli su kolege u lokalnom javnom emiteru Radio Berane.

Kao i ostali lokalni javni servisi, i Radio Berane se i dalje suočava s problemima po pitanju finansiranja. Prije dvije godine, kada je došlo novo rukovodstvo na čelu s direktorom Tufikom Softićem, zaposlenima se dugovalo 13 plata.

Tokom ovog ljeta, taj dug je u jednom trenutku sveden na pet zarada, ali u posljednjih mjesec i po zaposleni nisu primili plate, pa im se opet duguje sedam zarada. Zaposleni su nezadovoljni odnosom Opštine Berane i kažu da ostale javne ustanove i javna preduzeća u opštini redovno primaju. Dodaju i da “čim se u Skupštini Opštine Berane predloži budžet za narednu godinu, oni već tada znaju da će iznos predviđen za njih, biti nedovoljan“.

Zbog svega toga, u Radiju Berane su odlučili da pojačaju rad kako bi eventualno povećali prihode od marketinga. Tako je zaposleno nekoliko novih mladih ljudi-pripravnika, a pokrenut je i portal Radija Berane, koji je, kako kažu zaposleni, bio pun pogodak, jer je za šest mjeseci zabilježio čak 200 hiljada posjeta. Trud zaposlenih prepoznala je i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori koja će im preko projekta obezbijediti modernizaciju portala u narednom periodu.

Predstavnici SMCG obećali su zaposlenima u Radiju Berane stručnu pomoć prilikom pisanja i apliciranja za projekte, a razmotriće se i mogućnost zajedničkih prijava. Takođe, iz SMCG su kolegama u Beranama najavili inicijativu u narednom periodu s ciljem da se konačno riješe problemi u lokalnim javnim emiterima u Crnoj Gori i detaljno ih informisali o svim aktivnostima koje sprovode na poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u medijima i uopšte, poboljšanja medijskog ambijenta u Crnoj Gori.

Zaposleni u Radiju Berane, koji su većinom članovi Sindikata medija, najavili su da će uskoro formirati svoju sindikalnu organizaciju, koja će onda i formalno pristupiti SMCG.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.