Aktivnosti

„Nas niko ne vidi“

„nas-niko-ne-vidi“

Radio Rožaje jedan je od rijetkih lokalnih javnih emitera na sjeveru Crne Gore koji ima modernu opremu, ali dijeli sudbinu drugih kada su u pitanju finansije.

U to su se uvjerili i predstavnici Sindikata medija Crne Gore, koji su se tokom posjete Rožajama sastali s dijelom zaposlenih u ovom radiju kao i s direktorom Mirsadom Felećom.

Zaposleni kažu da su i Radiju Rožaje finansije veliki problem. Njima se duguju četiri plate, a Opština je, kako tvrde, do sada, od predviđenih 170 hiljada eura za ovu godinu, Radiju uplatila tek oko 60 hiljada eura.

“Nas ne vidi niko”, kažu zaposleni dok i direktor Feleć tvrdi da je održivost lokalnih javnih servisa na sjeveru veliki problem i da ga nadležni konačno moraju rješavati i to na nivou cijele države.

U Radiju Rožaje zaposleno je 20 ljudi, a posebno su ponosni na projekat u okviru kog su zaposlene i četiri osobe s invaliditetom. Ima i planova da se pored Radija otvori i lokalna televizija, ali sve to zavisi od finansija.

Predstavnici Sindikata medija upoznali su zaposlene sa svojim radom i misijom na poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja medijskih radnika u Crnoj Gori. Najavili su i inicijativu s ciljem da se konačno riješe problemi u lokalnim javnim emiterima, a zaposleni u Radiju Rožaje najavili su da će tome dati podršku.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.