Aktivnosti

Nagrađene Zvicer, Krivokapić i Milaš

nagradjene-zvicer,-krivokapic-i-milas

Radovi studentkinja Fakulteta političkih nauka (FPN) Željke Zvicer, Teodore Krivokapić i Nataše Milaš nagrađeni su kao najbolji na konkursu o uslovima rada u medijima, koji su raspisali Evropska federacija novinara (EFJ)  i Sindikat medija Crne Gore (SMCG). Nagrade su juče, na Fakultetu političkih nauka, studentima uručili predstavnici Sindikata.

Od ukupno šest radova koji su pristigli na adresu SMCG od 23. januara do 1. marta, kao najbolji radovi  izdvojili su se video prilog studentkinja četvrte godine novinarstva  Nataše Milaš i Teodore Krivokapić i rad studentkinje prve godine novinarstva Željke Zvicer. Pobjednički radovi dijele prvo mjesto, za koje je konkursom bilo predviđena  novčana nagrada od 200 eura i  da tekst bude objavljen na veb stranici SMCG.

Odluku o pobjedniku konkursa za najbolju studentsku priču donio je tročlani žiri u čijem sastavu su bili  predsjednik žirija, novinar i član Glavnog odbora SMCG Peđa Nikolić, predsjednica SMCG Marijana Camović i saradnica na projektima Bojana Laković-Konatar.

Predsjednik žirija Predrag Nikolić studentima je poručio da nije bilo lako odabrati najbolji rad, ali da je kreativnost i veliki broj izvora u nagrađenim radovima ipak presudio. On je kazao i da je pohvalno što su studenti tačno i precizno locirali i naveli probleme na crnogorskoj medijskoj sceni.

„Primjetno je da imate veliki entuzijazam da se bavite ovom profesijom, što će vam sigurno trebati kada počnete da radite jer će vam često to biti jedini motiv koji vas navodi da ostanete u ovoj profesiji“, istakao je Nikolić.

Predsjednica SMCG Marijana Camović saopštila je da bi bilo lijepo da ovaj konkurs postane tradicija i da se održava svake godine.

„To prije svega zavisi od Evropske federacije novinara, njihovih finansija i načina na koji oni budu uspjeli da održe ovaj projekat. Projekat traje već nekoliko godina, a ovo je prvi put da su dodali ovaj segment. Vidjećemo kakva će reakcija biti u ostalim zemljama, ali se nadam da će biti prostora da se od ovog konkursa napravi tradicija“, zaključila je Camović.

Tekst: Aleksandra Kovačević (FPN)/SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.