Aktivnosti

Edukativni seminar Sindikata i OEBS-a

edukativni-seminar-sindikata-i-oebs-a

U organizaciji OEBS-a i Sindikata medija, krajem novembra, u hotelu Maestral u Miločeru, organizovan je seminar za članove medijske sindikalne organizacije.

Tom prilikom predstavnici NVO sektora, Daliborka Uljarević (CGO) i Goran Đurović (CRNVO) učesnicima seminara, članovima crnogorskog Sindikata medija, održali su predavanje na temu „Upravljanje organizacijom, javno zastupanje i prikupljanje sredstava“.

Istovremeno, učesnicima seminara obratili su se i hrvatska novinarka i potpredsjednica Međunarodne federacije novinara, Jasmina Popović, koja je govorila o iskustvima Hrvatske kada je riječ o sindikalnom udrživanju novinara.

Na seminaru je govorio i generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Svetozar Raković, koji se osvrnuo na iskustva udruživanja novinara u Srbiji.

Tokom trodnevnog seminara, učesnici su imali priliku da se edukuju o načinima prikupljanja sredstava i pristupima EU fondovima, a predavanja su održali Uljarević i Đurović. Kroz kreativnu radionicu, učesnici su radom u grupama osmislili projekte, koji bi mogli naići na podršku iz određenih fondova.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.