Biramo novo rukovodstvo

biramo-novo-rukovodstvo

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) organizovaće u petak 7. septembra Treću skupštinu na kojoj će se, između ostalog, birati novi predsjednik ili predsjednica ovog granskog sindikata.

Skupština će se organizovati u prostorijama EU Info Centra sa početkom u 11 časova. Na dnevnom redu će biti usvajanje izvještaja o radu Glavnog, Nadzornog i Statutarnog odbora Sindikata medija Crne Gore, kao i usvajanje izmjena i dopuna Statuta SMCG.

U skladu sa Odlukom Glavnog odbora Skupštinu će činiti 36 delegata.

Takođe, planirano je da delegati izaberu i predsjednika/cu, člana Glavnog odbora iz reda individualnih članova, kao i članove Nadzornog i Statutarnog odbora koji će tu funkciju obavljati u narednom četvorogodišnjem mandatu. Biće verifikovani mandati članovima Glavnog odbora koji dolaze iz sindikalnih organizacija koje su članice SMCG.

Sindikat medija Crne Gore osnovan je 13. aprila 2013. godine u Podgorici kao granski sindikat pri Uniji slobodnih sindikata Crne Gore. Nakon 18 mjeseci održana je druga skupština SMCG na kojoj je izabrano aktuelno rukovodstvo Sindikata.

Kako su sindikalne organizacije obavještene još ranije, kandidati za predsjednika ili predsjednicu SMCG mogu se predlagati do 1. septembra.