Aktivnosti

Država omanula u zaštiti medijskih radnika

U četvrtoj epizodi podcasta “Dvije sindikalne” govorimo o bezbjednosti medijskih radnika u Crnoj Gori, a naš gost je novinar Tufik Softić.

Pitanje bezbjednosti medijskih radnika je odavno u fokusu domaćih i međunarodnih medijskih organizacija, i osim što se broj napada povećava, zabrinjava i to što stari slučajevi i dalje ostaju bez adekvatnog epiloga.

Sa kolegom Softićem razgovaramo o slučajevima u kojima je on bio meta, o uticaju tih napada na njegov i život njegove porodice, kao i o životu pod policijskom pratnjom. Softić je komentarisao i odnos države prema njegovim slučajevima i  iznio očekivanja za njihov dalji tok.

Tokom epizode imaćete priliku da čujete i svjedočanstva drugih napadnutih kolega i koleginica: novinarke “Vijesti”, Jelene Jovanović, novinarke RTCG Ane Popović, urednika portala “Press” Vladimira Otaševića i snimatelja na TV Vijesti Draga Matovića.

Poseban osvrt na ubistvo glavnog urednika “Dana” Duška Jovanovića dala je urednica u tom dnevnom listu, Milica Krgović.
Pogledajte cijelu epizodu:

Podcast je dio projekta „Sindikat za fer oporavak – Jačanje uloge sindikata u ublažavanju uticaja COVID-19 krize “, koji podržava Evropska federacija novinara (EFJ) uz podršku Evropske komisije (EK).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.