Aktivnosti

Kako do beneficiranog radnog staža u medijima

Nova epizoda podcasta “Dvije sindikalne” otvara pitanje utvrđivanje beneficiranog radnog staža za medijske radnike u Crnoj Gori.

Naša sagovornica je zamjenica generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Ivana Mihajlović, koja je pozdravila namjeru medijske zajednice da inicira takav predlog.

Mihajlović je govorila o proceduri za sticanje beneficiranog radnog staža i objasnila postupak kojim su išle druge profesije. Posebno je istakla da glavnu podršku toj inicijativi treba da daju poslodavci, budući da su oni ti koji bi te doprinose i uplaćivali.

Pitali smo i koleginice i kolege za stavove o inicijatvi, tako da su u anketi učestvovali: urednica emisije “Reflektor” na Televiziji Vijesti Aleksandra Mudreša, urednik na Gradskoj televiziji, Predrag Vučinić, generalna sekretarka Društva profesionalnih novinara Mila Radulović i novinar Draško Milačić.

Takođe, ukoliko bi se krenulo procedurom izmjene zakonskih rješenja neophodna je podrška poslanika, zato smo za mišljenje pitali i poslanike Demokratske partije socijalista Predraga Sekulića i  Radničke partije Maksima Vučinića.

Pogledajte cijelu epizodu:

Podcast je dio projekta „Sindikat za fer oporavak – Jačanje uloge sindikata u ublažavanju uticaja COVID-19 krize “, koji podržava Evropska federacija novinara (EFJ) uz podršku Evropske komisije (EK).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.