Aktivnosti

Mladi značajan resurs sindikata

Photo: SMCG

Sindikat medija Crne Gore organizovao je od 27. do 29. maja u  Baru sindikalnu radionicu „Izazovi sindikata u modernom društvu“, sa fokusom na pitanja približavanja radničkih organizacija mladim ljudima.

Učesnici i učesnice obuke imali su priliku da čuju više o osnovama sindikalizma i ulozi koju organizacije radnika imaju u modernom društvu.

Zamjenica generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore Ivana Mihajlović, govorila je o položaju sindikata i socijalnom dijalogu , dok je predsjednica Sindikata medija Crne Gore Marijana Camović Veličković govorila o specifičnostima sindikalnog udruživanja u medijskom sektoru, sa posebnim osvrtom na položaj mladih, žena i frilensera u novinarstvu.

U interaktivnom dijelu radionice govorilo se o stereotipima i predrasudama koje se vezuju za sindikate, kao i načinima da se oni prevaziđu. Praktični dio radionice rezultirao je konkretnim predlozima, koje će Sindikat medija uzeti u ozbiljno razmatranje, posebno kada je riječ o pristupu mlađoj populaciji.

Radionica je dio projekta „Sindikat za fer oporavak – Jačanje uloge sindikata u ublažavanju uticaja COVID-19 krize “, koji podržava Evropska federacija novinara (EFJ) uz podršku Evropske komisije (EK).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.