Saopštenja

Zaposleni u RTV Atlas da prijave potraživanja

zaposleni-u-rtv-atlas-da-prijave-potrazivanja

Povodom inicijative Agencije za elektronske medije (AEM) za uvođenje stečaja u RTV Atlas, Sindikat medija Crne Gore poziva zaposlene i bivše zaposlene u Radio i televiziji Atlas, prema kojima taj medij ima dugovanja, da Privrednom sudu prijave svoja potraživanja. Neophodno je da vode računa o rokovima koji budu ostavljeni nakon što se donese rješenje o pokretanju stečaja i da, uz prijavu potraživanja, dostave svu dokumentaciju koja će im olakšati dokazivanje iznosa duga.

Iako Televizija Atlas od kraja 2016. godine funkcioniše u okviru nove firme, i RTV Atlas zapravo čini samo radio, AEM je predložila uvođenje stečaja za RTV Atlas kao privredno društvo i zbog toga je jako bitno da i zaposleni u televiziji prijave svoja potraživanja.

Nadamo se da će stečajna masa biti dovoljna da se iz nje izmire dugovanja RTV Atlas, naročito prema radnicima, i da imovina tog medija neće biti rasprodata prije uvođenja stečaja, kao što je to bio slučaj sa nekim drugim medijima.

Sindikat medija je i ranije izražavao zabrinutost za sudbinu RTV Atlas koji je godinama gomilao dugove i zahtjevali smo od uprave da hitno izmiri dugovanja prema zaposlenima koja su izuzetno velika i u neto i u bruto iznosu. Tim povodom smo se obraćali i velikom broju ambasada i međunarodnih organizacija i na taj način pokušali da skrenemo pažnju na ono što je svakodnevica zaposlenih u crnogorskim medijima.

I ovaj put izražavamo zabrinutost za sudbinu medija i smatramo da bi trebalo ispitati razloge zbog čega se mediji gase, imaju ogromna poreska dugovanja i smanjuju broj zaposlenih pozivajući se na loše tržišne uslove.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.