Saopštenja

SMCG tražio prijem kod predsjednika Skupštine Opštine Budva

smcg-trazio-prijem-kod-predsjednika-skupstine-opstine-budva

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) zatražio je prijem kod predsjednika Skupštine Opštine Budva Veselina Markovića zbog problema zaposlenih u Radio-televiziji Budva, a koji traju već duže vrijeme.

Namjera SMCG je da Markovića, kao novoizabranog predsjednika Skupštine, direktno upozna s brojnim nezakonitostima koje se dešavaju u RTV Budva, koja se finansira opštinskim novcem.

„Najnoviji primjer rješavanja problema preko leđa zaposlenih je i otpuštanje koleginica i kolega koji su godinama bili angažovani po ugovoru o djelu (honorarno), a kojima su i ti ugovori nedavno otkazani nakon što je RTV kažnjena zbog nezakonitog načina na koji ih angažovala. Umjesto da tim ljudima, koji su neophodni za normalno funkcionisanje RTV Budva, nadležni daju zakonite ugovore o radu i na taj način im makar djelimično isprave nepravdu koju su godinama trpjeli radeći na crno, oni su ih izbacili na ulicu. Navodim samo posljednji primjer, a nezakonitosti su brojne i naš je cilj da se prestane s takvom praksom. Opština ima dugovanja prema RTV Budva, kolektivni ugovor se uporno ne potpisuje, radnicima koji traže svoja prava (npr. pravo da im budu plaćene uvećane dnevnice za rad praznicima) namjerno se dodatno otežavaju uslovi rada, Savjet RTV ne funkcioniše“, navedeno je u dopisu.

Inače, predstavnici SMCG su posjetili zaposlene u RTV Budva i direktno se upoznali s načinom na koji funkcioniše Televizija i njihovim problemima.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.