Saopštenja

Poslata loša poruka napadačima na novinare

poslata-losa-poruka-napadacima-na-novinare
vijesti.me

Sindikat medija apeluje na Upravu policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova da još jednom preispitaju odluku o ukidanju zaštite koju ima novinar Tufik Softić i koja mu je od februara 2014. godine omogućavala bezbjedniji život. Podsjećamo da razlozi zbog kojih je fizički vid zaštite uveden nijesu prestali, naprotiv, sudeći upravo prema Softićevim riječima, on se osjeća manje bezbjedno nego ranijih godina.

Podsjećamo i na činjenicu koje su svesne policijske starješine, ali i cijela crnogorska javnost – još nije utvrđeno ko je u dva navrata brutalno napao Softića.

Smatramo da se ovakvom odlukom šalje loša poruka onima koji su napadali Softića, ali i ostale crnogorske novinare, a koji nikad nijesu uhvaćeni. Upravo je nekažnjivost napada na novinare, odnosno neophodnost prestanka s tom praksom, ono na šta iz Brisela redovno opominju nadležne u Crnoj Gori ali se u našoj državi ništa ne mjenja.

Sindikat medija traži i objašnjenje na osnovu koje procjene, ko je radio i kad,  je zaključeno da Softiću više nije potrebna zaštita i kako se došlo do zaključka da je on sada bezbjedan.

Posebno je zanimljiv način na koji je Softiću saopšteno da će mu zaštita biti ukinuta – telefonskim pozivom, ali nam upravo to daje nadu da odluka nije konačna.

 

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.