Saopštenja

SMCG potpisao Sporazum sa Sindikatom informativne, grafičke i izdavačke djelatnosti

smcg-potpisao-sporazum-sa-sindikatom-informativne,-graficke-i-izdavacke-djelatnosti

Predsjednica Sindikata medija Crne Gore Marijana Camović i predsjednik Sindikata informativne, grafičke i izdavačke djelatnosti, Branko Vujisić potpisali su sporazum o jedinstvenom i zajedničkom nastupu, u cilju sprovođenja aktivnosti za bolji položaj zaposlenih u medijima.

Sporazum ima za cilj zajednički rad na realizaciji aktivnosti, kao što su pregovaranje i potpisivanje kolektivnih ugovora sa socijalnim partnerima, kako bi bili ujednačeni kriterijumi i pravila koja se tiču zaposlenih u medijima u Crnoj Gori. Osim toga, cilj je i rad na utvrđivanju kriterijima i zajedničko djelovanje u slučajevima tehnoloških viškova i uvođenja stečajnih postupaka u medijima.

U Sporazumu se, između ostalog, navodi da će potpisnici aktivno učestvovati u radnim grupama i raditi na izmjenama zakona koji su od značaja za zaposlene u medijima, ali i koordinisati učešće u zajedničkim akcijama, seminarima i tribinama.

Odluke o zajedničkom nastupu donijeli su glavni odbori ova dva Sindikata, a potpisivanjem sporazuma neće, kako se navoditi, biti ograničeno njihovo samostalno djelovanje i ostvarivanje programskih ciljeva. Trajanje Sporazuma je ograničeno na godinu.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.