Saopštenja

Camović izabrana za članicu UO Evropske federacije novinara

skupstina-u-sarajevu

Predsjednica Sindikata medija Crne Gore, Marijana Camović, izabrana je danas za članicu Upravnog odbora Evropske federacije novinara (EFJ) na Skupštini koja se održava u Sarajevu. Camović je izabrana u sedmočlani Upravni odbor te, najveće novinarske asocijacije u Evropi, između 12 kandidata, a bila je druga po broju glasova.

To je prvi put da neka novinarska organizacija s naših prostora ima predstavnika u najvišem tijelu EFJ. Evropska federacija novinara okuplja 71 udruženje novinara iz 43 evropske države, koji predstavljaju ukupno 320 hiljada novinara. Camović će u Upravnom odboru imati obavezu da jača uticaj novinarskih organizacija iz država Zapadnog Balkana, a njen mandat će trajati tri godine.

Ovaj izbor je uspjeh Sindikata medija Crne Gore, koji je jedna od najmanjih i najmlađih članica Evropske federacije novinara. Sindikat medija je postao član EFJ i Međunarodne federacije novinara (IFJ) 2014. godine. Sindikat je bio i domaćin godišnje Skupštine Evropske federacije novinara, koja je održana u junu prošle godine u Budvi.

Radomir Kračković,

potpredsjednik Sindikata medija

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.