Saopštenja

Osuda napada na koleginice iz Blica i Pobjede

saopstenje-za-javnost-20-03-2015.

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje napad na koleginice iz Blica i Pobjede i nakon detaljnog upoznavanja sa okolnostima slučaja koji se desio u Beranama SMCG će pružiti logističku i pravnu pomoć napadnutim koleginicama kako bi ostvarile adekvatnu zaštitu.

Novinarke Blica Crna Gora, Snežanu Ćorović i Pobjede, Violetu Jašović juče je ispred beranskog Osnovnog tužilaštva napala rodbina osumnjičenih fudbalera u momentu dok su pokušavale da naprave fotografije poslije saslušanja. Psovke i prijetnje  kulminirale su kada je jedan od rođaka kazao da će ubiti Snežanu Ćorović ukoliko objavi fotografiju osumnjičenih.

Prijetnje smrću, koje su koleginice doživjele dok su bile na zadatku i zbog posla kojim se bave, treba shvatiti ozbiljno, a od javnosti očekujemo da osudi neprihvatljivo ponašanje. Emocije članova porodica osumnjičenih nijesu opravdanje za nasrtaj na poslenike javne riječi, te očekujemo da nadležni organi reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Predsjednica SMCG Marijana Camović i potpredsjednik Dejan Lučić dva dana nakon napada posjetili su koleginice, ponudili im pravnu pomoć, iskazali solidarnost i dogovorili dalju saradnju.

Više iz:Saopštenja