Saopštenja

Saopštenje povodom napada na Uroša Radulovića

Sindikat medija Crne Gore zahtjeva od policije da što hitnije utvrdi motive i izvršioce napada na imovinu sportskog novinara Dnevnih novina, Uroša Radulovića, kojem je prije dva dana zapaljen automobil.

Incident u noći između ponedjeljka i utorka je drugi napad na crnogorske novinare u posljednjih pet dana i zbog toga očekujemo da će nadležni državni organi shvatiti ozbiljnost situacije i što prije ih razriješiti.

Podsjećamo da je novinare nedjeljnika Monitor u petak, zbog teksta koji su objavili, izvrijeđao predsjednik Skupštine Opštine Kolašin Mile Šuković i prijetnjama im ugrozio sigurnost, zbog čega smo i tražili njegovu smjenu i utvrđivanje krivične odgovornosti jer smatramo da je svojim ponašanjem pokazao da je nedostojan funkcije koju obavlja.

Očekujemo da će, nakon što je Šuković saslušan u policiji, Tužilaštvo saopštiti kakve će on posljedice snositi zbog ugrožavanja sigurnosti i vulgarnih prijetnji koje je uputio koleginici Mileni Perović Korać i ostalim zaposlenima u Monitoru.

Slučajevi fizičkih i verbalnih napada na novinare, te uništavanje njihove i imovine medija, su, očigledno, učestali ali se ne primjećuje namjera države da se takvo stanje prekine niti da se ti napadi razriješe.

Glavni odbor Sindikata medija

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.