Saopštenja

Reagovanje povodom napada na Lidiju Nikčević

sindikat-medija-osudio-napad-na-novinara-otasevica

Sindikat medija apeluje na ljude koji su odgovorni za dešavanja u Crnoj Gori, prije svih na predsjednika Vlade, države i Skupštine, da saopšte ko je objavio rat novinarima, da napokon kažu ko su oni koji nas konstantno napadaju i do kada će ovo nepodnošljivo stanje da traje.

Brutalni napad na koleginicu Lidiju Nikčević samo je naivne iznenadio, naravno ne zato što je ona zaslužila da bude napadnuta, već zato što je takvo ponašanje godinama nekažnjivo i opšteprihvaćeno u Crnoj Gori. Naizgled nasumično biranje meta i gradova u kojima će se napadi desiti znači da ne postoji ni pedalj države na kojem mi možemo biti elementarno slobodni.

Ponovo apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice da vrše pritisak na donosioce odluka u Crnoj Gori jer naše riječi ne dopiru do njih. Takođe, pozdravljamo poruku Delagacije EU da će se svako zastrašivanje ili napad na novinare tretirati krajnje negativno u okviru pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji što je dokaz da su shvatili da radimo u nemogućim uslovima.

I ovaj napad, koji je uslijedio nepunih 10 dana nakon napada na redakciju Vijesti, govori o prijekoj potrebi medijskih radnika da budu solidarni i dokaz je da se isto ili gore može desiti svakom od nas.

Glavni odbor Sindikata medija

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.