Saopštenja

Policija da zaštiti novinare tokom događaja na Cetinju

Fotografija: Unsplash.com / Artem Maltsev

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Upravu policije da obrate posebnu pažnju na novinare/ke i medijske radnike tokom predstojećih događaja za vikend na Cetinju i da ih brzo i efikasno zaštite od eventualnih neprijatnosti.

MUP i policija saopštili su da ne mogu garantovati bezbjednost građanima i novinarima za vikend u Prijestonici, što smatramo veoma obeshrabrujućom porukom. Zbog toga ih pozivamo da stave poseban  fokus na novinare i medijske radnike, koji će u velikom broju izvještavati s ovih događaja a to znači da im omoguće policijsku  zaštitu u mjeri mogućeg, nesmetano kretanje, kao i praćenje i snimanje svih relevantnih dešavanja koja su od značaja za javnost.

Novinare i medijske radnike pozivamo da za vikend budu maksimalno oprezni kao i da tokom izvještavanja nose prsluke koje su njihove redakcije dobile u prethodnom periodu od MUP-a. Na taj način, vjerujemo da će se smanjiti mogućnost bilo kakvih problema. Predstavnike medija pozivamo i da budu profesionalni i objektivni u svom izvještavanju, kako ni jedna strana ne bi mogla da tumači njihovo ponašanje kao provokaciju ili pristrasnost.

 Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.