Saopštenja

Osuđujemo napad na novinarku Jadranku Ćetković

vijesti.me

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje napad na novinarku Jadranku Ćetković koji se desio ispred Višeg suda u Bijelom Polju dok je bila na radnom zadatku. Ujedno pozdravljamo odluku Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju da se napadač A.Z. zadrži u pritvoru zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo prinuda na štetu novinarke Vijesti Jadranke Ćetković. Podsjećamo, za to krivično djelo je izmijenjenim Krivičnim zakonikom predviđena oštrija zatvorska kazna ukoliko je učinjena prema osobi koje vrši poslove od javnog značaja, što je u ovom slučaju novinarka.

Dobro je što tužilaštva primjenjuju odredbe za čije izmjene se SMCG zalagao godinama, ali ujedno zabrinjava podatak da je napad na koleginicu Ćetković četvrti koji se desio ove godine, a gdje su žrtve novinari i novinarke. Na sličan način je prije svega nekoliko dana napadnuta ekipa Gradske televizije, a početkom godine i dopisnik Javnog servisa RTCG iz Nikšića – tokom obavljanja zadatka, uz prijetnje i psovke. 

SMCG još jednom skreće pažnju javnost na opasnost i ozbiljnost takvog odnosa prema medijskim radnicima i apelujemo da se prestane sa takvim ponašanjem jer svim zaposlenima u medijima mora biti dozvoljeno da neometano i bez straha za ličnu bezbjednost rade svoj posao. 

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.