Saopštenja

Rad policije mora da ima rezultate

osuda-napada-na-novinare

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje nove napade kojima su izložene naše kolege u Bijelom Polju i Kolašinu. Apelujemo na nadležne da reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima i utvrde ko su napadači i iz kojih motiva su demolirali automobile koleginice Zorice Bulatović u Kolašinu i kolege Milovana Novovića u Bijelom Polju.

Policija do sada nije pokazala zavidne rezultate kada je u pitanju rješavanje slučajeva napada na zaposlene u medijima, ali mi nemamo izbora osim da apelujemo na policiju i tužilaštvo da savjesno rade svoj posao i da se nadamo da će u ovim slučajevima to dati rezultate.

Sumnje koleginice Bulatović da je do napada došlo zbog tekstova koje je objavljivala, a čemu je prethodila serija primitivnih i mizoginih uvreda koje trpjela zbog posla kojim se bavi, treba ozbiljno istražiti jer je nedopustivo da se takve stvari dešavaju.

Takođe, ovi i svi prethodni napadi na zaposlene u medijima potvrđuju da aktuelni način zaštite koji imamo nije djelotvoran i da je neophodno uvesti dodatne članove u Krivični zakonik kako bi se pojačala zaštita novinara, novinarki i ostalih zaposlenih u medijima koji rade na terenu, za šta se Sindikat medija, zajedno sa Akcijom za ljudska prava, zalaže od svog osnivanja.

U ime Glavnog odbora SMCG,
predsjednica Marijana Camović

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.