Aktivnosti

U Budvi počinje Skupština Evropske federacije novinara

o-stanju-u-medijima-iz-drugog-ugla

Sindikat medija Crne Gore biće domaćin godišnje Skupštine Evropske federacije novinara (EFJ) koja će od sjutra do srijede biti održana u hotelu Maestral, u Budvi. Skupština, koja se održava pod motom „Jačanje radnih prava novinara: Sindikati kao zastupnici promjena“, okupiće oko sto delegata i posmatrača iz svih država članica EFJ-a, što je čini najbrojnijom do sada.

Prvog dana skupa planirane sjednica Nadzornog odbora EFJ i panel “Dijalog Ukrajina-Rusija”.

Drugi dan rezervisan je za Skupštinu koju će otvoriti predsjednica crnogorskog Sindikata medija Marijana Camović, predsjednik Evropske federacije novinara Mogens Bličer Bjeregard, ambasadorka Misije OEBS u Crnoj Gori Janina Hrebičkova i generalni sekretar Medijske organizacije za Jugoistočnu Evropu (SEEMO) Oliver Vujović.

Uvod u Skupštinu EFJ-a biće okrugli sto o radnim pravima i slobodi medija na Balkanu na koji su pozvani predstavnici svih crnogorskih medija.
Planirana su izlaganja generalnog sekretara SEEMO Olivera Vujovića, predsjednika Sindikata novinara Hrvatske Antona Filića, kao i direktora programa za medije za Jugoistočnu Evropu u organizaciji Konrad Adenauer Kristiana Spahra. Moderator okruglog stola biće predsjednik EFJ Mogens Bličer Bjeregard.

EFJ najveća je organizacija novinara u Evropi i zastupa interese preko 320 hiljada pripadnika te branše. Ima 60 članica u 40 evropskih zemalja.
Sindikat medija Crne Gore najmlađa je članica Evropske federacije novinara.

Organizaciju Skupštine EFJ u Crnoj Gori finansijski je pomogla Misija OEBS-a u Crnoj Gori.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.