Saopštenja

Misija OEBS-a u Crnoj Gori organizovala obuku o društvenim medijima

osce-mission-to-montenegro-trains-local-public-broadcasters-on-social-media-outreach

Odgovarajući na zahtjev Sindikata medija, Misija OEBS-a u Crnoj Gori organizovala je 11. i 12. novembra 2019. godine u Podgorici radionicu za lokalne javne emitere na temu korišćenja društvenih medija.

Jedanaest predstavnika devet lokalnih javnih emitera prisustvovalo je radionici koju su vodile savjetnica za medije Danica Ilić i šefica odnosa s javnošću u Regulatornoj agenciji za komunikacije u Bosni i Hercegovini Amela Odobašić, dvije međunarodne konsultantkinje specijalizovane za korištenje digitalnih medijskih alata.

Trening je osmišljen kako bi medijski profesionalci/ke iz lokalnih javnih radio-difuznih servisa stekli vještine potrebne za upravljanje kanalima društvenih medija njihovih medijskih kuća.

“Lokalni javni emiteri, položaj zaposlenih u njima ali i način na koji funkcionišu, su od izuzetnog značaja za Sindikat medija Crne Gore. Mi pokušavamo da oni budu u fokusu našeg interesovanja i zato smo predložili predstavnicima Misije OEBS-a u Crnoj Gori da im pomognu da prate savremene trendove u novinarstvu. Smatram da će im obuka tokom koje će savladati tehnike neophodne za digitalno novinarstvo biti od koristi i zato se zahvaljujem OEBS-u koji je angažovao dvije izuzetne ekspertkinje koje će im prenijeti svoje znanje”, kazala je Camović.

„Današnji mediji ne odnose se samo na ‘izdisanje’, već i na ‘udisanje’. Razmjene sa publikom neophodne su na svim nivoima produkcije sadržaja i njegovog dijeljenja. Interaktivnost, na mreži i van nje, ključna je kada je u pitanju pronalaženje pravih tema, razvijanje priče i privlačenje publike“, kazao je menadžer za medijski program Misije Daniel Blank.

Uvažavajući važnu ulogu koju lokalni javni emiteri imaju u svojim zajednicama širom zemlje, Misija će nastaviti da podrža njihov rad, kako u profesionalnom razvoju, tako i u jačanju kapaciteta.

 

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.