Saopštenja

Hitno utvrditi da li je Sead Sadiković bio meta

urgently-determine-whether-sead-sadikovic-was-a-target
Radio Free Europe

Sindikat medija Crna Gore (SMCG) izražava veliku zabrinutost povodom sinoćnjeg aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju.

Pozivamo nadležne organe da hitno utvrde da li je Sadiković bio meta i ako jeste, zbog čega, tim prije što je sinoćnji slučaj samo nastavak serije eksplozija i ubistava na ulicama naših gradova proteklih dana, koje su izazvale opravdano veliku uznemirenost građana.

Ovaj slučaj pokazao je da su poslije građana primorja i Podgorice, i građani sjevera Crne Gore postali meta kriminalaca.

Crnogorski novinari i medijski radnici odavno su ranjiva kategorija, a država nije učinila mnogo na odvraćanju od napada na njih i rasvjetljavanju najvećeg broja najtežih slučajeva napada na novinare i imovinu medija. SMCG već duže vrijeme upozorava da će neki slučajevi napada zastarjeti, ako se ne bude brzo djelovalo u istragama. Zbog toga je i važna brza i efikasna istraga sinoćnje eksplozije u Bijelom Polju, kako i taj događaj vremenom ne bio pao u potpuni zaborav.

U nadi da kolega Sadiković nije bio meta sinoćnjeg napada, a u bojazni da, nažalost, ipak jeste, još jednom tražimo od nadležnih da što je moguće prije saopšte sve okolnosti eksplozije u Bijelom Polju.

Glavni odbor

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.