Aktivnosti

Zaposleni u RTCG pristupili Sindikatu medija

zaposleni-u-rtcg-pristupili-sindikatu-medija

Sindikat zaposlenih Radio-televizije Crne Gore (RTCG) pristupio je Uniji slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) i Sindikatu medija Crne Gore (SMCG), kao reprezentativnom granskom sindikatu u oblasti medija.

Na taj način Sindikat medija je skoro dvostruko uvećao svoje članstvo. Do sada je SMCG okupljao oko 300 članova iz oko 20 crnogorskih privatnih medija i lokalnih javnih emitera, a dolaskom kolega iz Sindikata zaposlenih RTCG taj broj se gotovo udvostručio. Sindikat medija je sada i zvanično najveći granski sindikat u ovoj oblasti i okuplja gotovo 50 odsto od ukupnog broja zaposlenih u crnogorskim medijima.

Uz dobrodošlicu kolegama iz Javnog servisa, koji su SMCG i USSCG prepoznali kao organizacije koje im mogu pomoći u njihovom radu, nadamo se da ćemo zajedno poboljšati njihov ekonomski položaj i unaprijediti radna prava ali i status svih zaposlenih u ostalim crnogorskim medijima. Medijski radnici u Crnoj Gori moraju biti solidarni, sindikalno organizovani i upoznati sa svojim pravima jer samo na taj način možemo uticati na uslove u kojima radimo i poboljšavati ih.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.