Aktivnosti

Predstavnici SMCG posjetili RTV Cetinje

zaposleni-se-prikljucuju-smcg

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore posjetili su zaposlene u Radio-televiziji Cetinje koji su izrazili želju da se priključe SMCG. U ovom lokalnom javnom emiteru radi 13 zaposlenih i 3 saradnika po godišnjem ugovoru. Situacija je stabilna i zaposleni redovno primaju plate za razliku od perioda od prije nekoliko godina kada je RTV Cetinje bio negativni rekorder među crnogorskim medijima u kome su se u jednom trenutku dugovale čak 52 plate zaposlenima. Opština, kao osnivač medija, na kraju je isplatila dug.

Predstavnici SMCG upoznali su zaposlene u RTV Cetinje sa brojnim aktivnostima koje sprovode naročito onim koje se tiču poboljšanja položaja lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori. Najavili su da slijedi rad na novom Zakonu o elektronskim medijima za koji SMCG već ima pripremljene predloge čiji je cilj finansijska održivost lokalnih javnih emitera kao i jačanje uredničke i novinarske nezavisnosti zaposlenih u ovim medijima. Takođe, predstavili su im i brojne druge povoljnosti koje mogu imati kao članovi SMCG među kojima je najvažnija besplatna pravna pomoć.

Posjeta je organizovana u okviru projekta „Union to Union“, koji Sindikat medija već četvrtu godinu sprovodi u saradnji sa Međunarodnom federacijom novinara a koji je ove godine posvećen digitalnim medijima i u okviru kog je SMCG uradio i prvo istraživanje o uslovima rada u digitalnim medijima – portalima u Crnoj Gori.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.