Aktivnosti

Volonteri Studentskog radija u borbi za bolje novinarstvo

volonteri-studentskog-radija-u-borbi-za-bolje-novinarstvo

Povećanje medijske pismenost među studentskom populacijom jedna je od glavnih preokupacija volontera Studentskog radija Krš, u kojem se trenutno novinarstvom bavi oko 40 mladih ljudi. Njima narednih mjeseci predstoji selidba u nove prostorije ali i dosta novosti kada su u pitanju način rada i tehnički uslovi, koji će biti znatno poboljšani.

Tokom prethodnih godina kroz taj radio je „prošlo“ više stotina studenata koji su se oprobali u radijskom novinarstvu, a neki od njih su i nastavili da se bave tim poslom i našli zaposlenje u crnogorskim medijima.

Mladom timu koji upravlja Kršem ambicije su velike, naročito kada su u pitanju naredne dvije godine koje će im, zahvaljujući projektim aktivnostima, biti naročito dinamične i znatno će poboljšati kvalitet programa.

Kako Krš angažuje studente volontere, a ne zapošljava ljude na standardan način, ocijenjeno je da bi saradnja sa Sindikatom medija Crne Gore (SMCG) mogla da se ogleda u većoj medijskoj zastupljenosti tema kojima se SMCG bavi. Takođe, pošto SMCG ima oko 600 članova koji u svim oblicima medija rade sve nivoe poslova u novinarstvu, ocijenjeno je da bi prenošenje iskustva na mlađe kolege i koleginice bilo od velike koristi.

Posjeta je dio projekta „Union to Union-Digital media organising campaign 2019“, koji podržava Međunarodna federacija novinara (IFJ) uz podršku partnera, a koji SMCG tradicionalno sprovodi već duži niz godina.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.