Aktivnosti

Novljani čekaju odluke novog menadžementa

novljani-cekaju-odluke-novog-menadzementa

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore posjetili su zaposlene u Radio-televiziji Herceg Novi, koji se od prije nekoliko mjeseci, kada je i otvorena televizija, nalaze na novoj lokaciji, u Dvorani Park.

RTV Herceg Novi je dobio novo rukovodstvo koje još nije donijelo akt o sistematizaciji radnih mjesta kao ni novu programsku šemu. Ujedno, to su najveći nedostaci na koje su ukazali zaposleni koji su prisustvovali sastanku koji se održao u studiju televizije. Radio i televizija se sada nalaze na jednom mjestu i i uprava i zaposleni su jednoglasni u ocjeni da je prostor premali za oko 30 zaposlenih koji pokrivaju program na televiziji, radiju i postavljaju vijesti na portalu.

Uvođenje televizije će, kako je rečeno, zahtijevati zapošljavanje još ljudi i to pitanje će biti riješeno novom sistematizacijom radnih mjesta, a ono što je novost je i da postoji saglasnost o potrebi potpisivanja kolektivnog ugovora i na tome će se raditi u narednom periodu.

Predstavnici SMCG su podsjetili koleginice i kolege iz RTV Herceg Novi da imaju pravo na besplatnu pravnu pomoć i da smo im na raspolaganju kada je u pitanju utvrđivanje predloga kolektivnog ugovora na kojm će se raditi u nerednom periodu.

Posjeta je dio projekta „Union to Union-Digital media organising campaign 2019“, koji podržava Međunarodna federacija novinara (IFJ) uz podršku partnera, a koji SMCG tradicionalno sprovodi već duži niz godina.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.