Aktivnosti

Veći obim posla, ali ne i zarade

veci-obim-posla,-ali-ne-i-zarade

Za razliku od većine njihovih kolega iz drugih lokalnih medija, koji se finansiraju iz opštinske kase, zaposleni u Radiju Herceg Novi redovno primaju zarade, svega nekoliko dana nakon zaposlenih u Opštini.

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore (SMCG) boravili su prošle nedjelje u radnoj posjeti Herceg Novom i tom prilikom posjetili kolege iz novskog Radija.

Zaposleni u ovom radiju kazali su predstavnicima SMCG da nemaju nekih većih problema u radu: napravljena je sistematizacija kojom su zadovoljni, imaju novu programsku šemu, ali se suočavaju s povećanim obimom posla. Istakli su da ih predstavnici gradskih vlasti često doživljavaju kao oglasnu tablu, pa ih ne zovu na događaje, već svim medijima šalju ista saopštenja i fotografije.

Predsjednica SMCG Marijana Camović, član Glavnog odbora Predrag Nikolić i članica Stručne službe Bojana Laković upoznali su kolege iz Pljevalja o aktivnostima SMCG i objasnili načine na koje SMCG može da im pomogne u rješavanju problema, prije svega kroz besplatnu pravnu pomoć. Takođe, uručene su i im i članske karte SMCG, koje su, kao i posjete, finansirane iz projekta Međunarodne federacije novinara „Union to Union – Recruitment and organising CEE 2016“.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.